Direct contact? Bel: 035 - 62 33 978

Home > Projecten > Dordrecht, Schefferplein - Statenplaats

Dordrecht, Schefferplein - Statenplaats

Locatie   Schefferplein - Statenplaats, Dordrecht
Aantal woningen   > 100
Commercieel vastgoed    4.000 m2 
Type project   Transformatie winkels naar woningen 
en herontwikkeling commercieel vastgoed

Ingeklemd tussen het Schefferplein en Statenplaats in het hart van Dordrecht ligt een winkelblok waar voorheen de V&D in huisde. De leegstand vraagt om een nieuwe bestemming. Dit blok wordt voor 1/3 herontwikkeld voor nieuwe commerciële ruimtes. Het andere deel wordt gesloopt en herbouwd tot woningen  en met name detailhandel in de plint. Een openbaar toilet maakt deel uit van de plannen. 

Actueel 21-04-2023

We zijn blij te mogen melden dat de gemeente Dordrecht de omgevingsvergunning heeft verleend voor de realisatie van winkels, woningen en kantoren op de V&D-locatie in Dordrecht. Het is een belangrijke stap in het proces, maar er is nog een lange weg te gaan voordat het pand aan het Schefferplein zijn oude allure terugkrijgt.

Voordat we kunnen gaan bouwen, selecteren we eerst een sloopbedrijf en een aannemer die voor ons de werkzaamheden gaan uitvoeren. Daarnaast zijn we bezig om het aanleggen van de WKO-installatie voor te bereiden. We verwachten hier tot het begin van 2024 mee bezig te zijn.

Samen met het te selecteren sloopbedrijf en aannemer stellen we een plan op om het sloop- en bouwproces goed te laten verlopen. In dit plan zullen de maatregelen worden omschreven die we nemen om de hinder tijdens de sloop- en bouwperiode te beperken. We stemmen dit plan af met de gemeente en zullen de omwonenden, winkeliers en horeca hierover informeren.

Vorige projectTerug naar het overzichtVolgende project